Foto: Foto:
Mijn leven als IJsselsteinse jongere

Treuzelkampioen

Ik ben eindelijk bij het Klokhuis geweest. Het weer zat gelukkigerwijs nu wel mee. Het begon allemaal vroeg in de morgen toen mijn wekkertje ging en ik mij prepareerde voor een mooie dag. Vroeger was ik zeer punctueel als het op op tijd komen aankwam, maar dat is er in deze dagen niet meer bij helaas. Als sta ik wat eerder op, toch krijg ik het voor elkaar om te laat mijn fiets op te stappen. Ik ben wellicht de treuzelkampioen van Nederland. Door mijn verlate vertrek moest ik flink doortrappen en dat was me wat. Windkracht zes tegen met maar weinig tijd te gaan leverde een penibele situatie op.
Zwetend als een otter kwam ik met nog vijf minuten te gaan op het station aan. Fiets geparkeerd en lopen. Vanaf spoor 1 vertrok mijn trein, dus dat was ook nog even flink marcheren met de benenwagen. Ik haalde het maar net en kwam even later aan op Hilversum Mediapark. Daar werd ik vriendelijk onthaald door Rijco, een van de redacteuren van het Klokhuis, ofwel een van de grote breinen achter de ideeën. Met een lekker bakkie koffie in de hand was de eerste stop bij een montagestudio. Daar werd een nieuwe aflevering bekeken, en werd er besproken wat er alsnog uit moest worden geknipt en andere zaken. Ikzelf bewerk ook wel eens video's met mijn YouTube-kanaal, maar deze toeters en bellen sloegen werkelijk alles, het was heel vet om te zien. Daarna kreeg ik mijn eigen computer en werd ik even de Junior-redacteur van het klokhuis. Ik mocht meehelpen met een nieuw item en dat was supertof. Ik voelde me al helemaal thuis in de TV-wereld.
Na wat research te hebben gedaan was het weer tijd om te vertrekken. Een leerzame, diverse en schitterende ervaring is de juiste omschrijving van dit avontuur. Klokhuis, bedankt!

Bram Wijnholt

Meer berichten