Burgemeester Van Domburg verraste Aaron op zijn school in Utrecht met de Jongerenonderscheiding IJsselstein.
Burgemeester Van Domburg verraste Aaron op zijn school in Utrecht met de Jongerenonderscheiding IJsselstein. (Foto: Gemeente IJsselstein)

Jongerenonderscheiding voor top-etaleur Aaron Preyer

IJsselstein - Aaron Preyer is nationaal kampioen én de derde beste van Europa in het vak 'Etaleren'. Een topprestatie van deze IJsselsteiner, leerling van Nimeto Utrecht mbo vakschool voor creatieve ruimtemakers. Dinsdagmiddag 2 oktober werd hij op school gehuldigd. Burgemeester Van Domburg verraste hem hier met de Jongerenonderscheiding IJsselstein.

Burgemeester Van Domburg: "IJsselstein kende nog geen gemeentelijke onderscheiding voor jongeren. Terwijl wij ook hen graag een zichtbaar schouderklopje willen geven als zij dit verdienen. Aaron behaalde in maart jongstleden bij de landelijke wedstrijd SkillsHeroes al de gouden medaille in de wedstrijd 'Vakman 'Etaleren 2018' en afgelopen weekend mocht hij in Boedapest bij de EuroSkills 2018 de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Niet alleen zijn creativiteit, maar ook zijn passie - ''Deelname aan kampioenschappen is druk, daar moet je ook 'leuke' dingen voor laten staan'' - en zijn doorzettingsvermogen - ''Ik  ben niet bang om fouten te maken'' - zijn eigenschappen die hem tot dit resultaat brengen.

''Positieve prikkels om ook andere jongeren te motiveren het beste uit zich zelf te halen. Voor ons als gemeentebestuur aanleiding Aaron het eerste exemplaar van de 'Jongerenonderscheiding IJsselstein' uit te reiken", aldus burgemeester Van Domburg.

Aaron volgt op Nimeto Utrecht de opleiding Styling, Interieur en Vormgeving. Als Nederlands kampioen 'Etaleren' vertegenwoordigde hij Nederland afgelopen weekend tijdens de EuroSkills 2018.
Aaron kreeg in Boedapest de opdracht twee etalages in te richten. Hierbij ging het vooral om de visuele presentatie van producten. Waarbij op een eigentijdse en creatieve manier gebruik wordt gemaakt van materialen waarbij de productpresentatie erg belangrijk is.

Lees ook het interview met Aaron uit de Zenderstreeknieuws van woensdag 19 september.

De 'Jongerenonderscheiding IJsselstein' is een nieuwe gemeentelijke onderscheiding en is bedoeld om jongeren die zich op buitengewone wijze profileren in het zonnetje te zetten. De criteria voor de 'Jongerenonderscheiding IJsselstein' staan vermeld op ijsselstein.nl.

Meer berichten