Bewoners van IJsselveld-Oost zijn stomverbaasd over de P-borden die zonder overleg door de gemeente bij de oprit van hun pleinen zijn geplaatst. (Foto: Lysette Verwegen)
Bewoners van IJsselveld-Oost zijn stomverbaasd over de P-borden die zonder overleg door de gemeente bij de oprit van hun pleinen zijn geplaatst. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

IJsselveld-Oost verrast met ongewenste P-borden

Bewoners in IJsselveld-Oost zijn vrijdag verrast met een verkeersbord bij de oprit van hun plein. Een P op een blauw bord, dat aangeeft dat hun plein een parkeerterrein is. Bewoners reageren met humor en geïrriteerd, omdat niemand – inclusief de bewonersgroep – is geïnformeerd.

IJSSELSTEIN – Zouden de bewoners sinds 1970 niet weten waar ze hun auto's moeten parkeren? Of wordt er getwijfeld aan de geletterdheid van de bewoners in de sociale huurappartementen van de meest multiculturele wijk van de stad? Saillant detail: geen P-bord bij de Lanceerplaats. En ook niet bij de Landingsplaats, waar nog wel het bord 'Wijkvernieuwing IJsselveld-Oost' prijkt, met activiteiten die in 2009 zullen plaatsvinden… Reacties op Facebook: 'Waarom?' en 'Gekkigheid!' Maar ook: 'De eerste stap naar betaald parkeren?'; 'Er staan geen P-borden bij de supermarkten' en: 'Zijn onze pleinen een gratis P-route voor evenementen'. Bewoners willen liever dat de gemeente handhaaft op vuil naast de containers en dat winkelcentrum De Clinckhoeff wordt verbouwd. Volgens de gemeente zijn de borden voorbarig geplaatst tegen parkeeroverlast rond de containers. "We gaan met de wijk in gesprek en de borden worden deze week voorlopig verwijderd."

Meer berichten