Het diamanten paar Beekhuizen-van Heezik koos op 24 september voor een feest met de familie om het diamanten huwelijksjubileum te vieren. (Foto: Bert Turion)
Het diamanten paar Beekhuizen-van Heezik koos op 24 september voor een feest met de familie om het diamanten huwelijksjubileum te vieren. (Foto: Bert Turion) (Foto: Bert Turion)

Diamanten feest voor het echtpaar Beekhuizen

Toon Beekhuizen (88), geboren in Wilnis, en zijn echtgenote Truus (81), geboren IJsselsteinse, waren verguld met de felicitatiebrieven van het Koninklijk Paar, de commissaris van de Koning en de burgemeester. Het feest ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijk vierden ze met familie in 't Kruispunt.

IJSSELSTEIN - De tortelduifjes gaven elkaar de eerste zoen op de plaatselijke ijsbaan, waar de vonk definitief oversloeg. De bruidegom werkte jaren in de smederij, sloot zijn loopbaan af bij steenfabriek De Hoop en zette zijn 'bijbaan' als fietsenmaker – ditmaal voor medebewoners – nog steeds voort. Zijn echtgenote richtte zich op het huishouden en de drie dochters en een zoon die het paar kreeg. Samen zongen ze jarenlang bij het koor en nu genieten ze van hun acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Het paar woont inmiddels 20 jaar – na woningen aan de Vicarielaan en het Gagrinhof – aan het Basiliekpad: makkelijk gelijkvloers en met de supermarkt om de hoek en een visvijver aan de overkant. Het familiefeest werd gevierd met een fotosessie bij molen De Hoop, een quiz en het bekijken van 60 jaar foto's. Het echtpaar kreeg nog een 'wie-kent-wie-het-best'-test te verwerken, waarbij de bruid net één vraag meer goed wist te beantwoorden.

Meer berichten