PvdA en VVD dienen Lopikse Regenboogmotie in

Lopik - Op donderdag 11 oktober (Coming Out Dag) hebben de Partij van de Arbeid en de VVD in Lopik gezamenlijk aangekondigd dat zij tijdens de raadsvergadering van 30 oktober een Regenboogmotie in gaan dienen. Die motie roept het college op om in bestaand en nieuw beleid aparte paragrafen op te nemen voor LHBTI-vraagstukken.

De Partij van de Arbeid zet zich al langer in om tijdens Coming Out Dag de regenboogvlag te laten wapperen op het gemeentehuis, maar vond daar nooit een meerderheid voor. "Toen deze zomer Hugo wél met mij op de politieke boot stond tijdens de Utrechtse Canal Pride hadden we een goed gesprek nodig over LHBTI-emancipatie en wat er in Lopik moet gebeuren. Daardoor zijn we samen tot een motie gekomen", aldus PvdA-fractievoorzitter Rik Dekker.
VVD-fractievoorzitter Hugo van Amerongen vult aan. "Coming Out Dag en emancipatie van LHBTI*-ers is natuurlijk meer dan alleen jaarlijks een vlag, dan moet de gemeente ook iets voor ze doen. Daarom kijken we concreet wat we in Lopik op onze schaal kunnen doen voor deze groep. En op de inhoud hebben we elkaar gevonden". De boodschap die de partijen op Coming Out Dag willen afgeven blijft ook zonder vlag dat Lopik een veilige en leefbare gemeente moet zijn, waar iedereen thuis moet kunnen voelen.
Brede aanpak.
Ter inspiratie gebruiken de partijen het Regenboog Stembusakkoord van COC Midden-Nederland. Dat ziet op een breed aantal onderwerpen waar de gemeente Lopik iets mee kan doen, zoals veiligheid, sport, onderwijs en acceptatie.

Meer berichten