Burgemeester Patrick van Domburg en de heer Koos Dros van de brandweer op bezoek bij mevrouw Hofstee en baby Fenne. Mét brandveilige cadeautjes. (Foto: Bernard Brosi)
Burgemeester Patrick van Domburg en de heer Koos Dros van de brandweer op bezoek bij mevrouw Hofstee en baby Fenne. Mét brandveilige cadeautjes. (Foto: Bernard Brosi) (Foto: Bernard Brosi)

Brandveilige geboortetas voor kersverse ouders

Burgemeester Patrick van Domburg heeft maandag de familie Hofstee en hun baby Fenne bezocht in het kader van de Brandpreventieweken 2018. Hij overhandigde persoonlijk een geboortetas met brandveilige inhoud.

IJsselstein - Speerpunt tijdens de Brandpreventieweken is dit jaar voorlichting aan kersverse ouders. Voor hen is het belangrijk om stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus ook bij de brandveiligheid thuis. In de praktijk blijkt dat jonge ouders zo in beslag kunnen worden genomen door hun kind dat het stilstaan bij brandveiligheid er weleens bij inschiet. De informatie die zij van brandweer en gemeente ontvangen, kan helpen om de brandveiligheid thuis te vergroten. Bij het bezoek was ook de brandweer vertegenwoordigd. De familie Hofstee was uitgekozen omdat zij in oktober als eerste aangifte deden van een geboorte.
Onderdeel van de campagne is ook het verspreiden van tips om de brandveiligheid thuis te vergroten, zoals het maken van afspraken over een vluchtplan en het sluiten van binnendeuren voor het naar bed gaan. Zo kunnen vuur en rook langer in één ruimte blijven en is er meer kans om te vluchten.
In veel andere plaatsen, waaronder Lopik, zijn vergelijkbare bezoeken afgelegd.

Meer berichten