Burgemeester Van Domburg was getuige van de anekdotes en de liefde - en verliefdheid - van het diamanten bruidspaar Van der Ploeg. (Foto: Lysette Verwegen)
Burgemeester Van Domburg was getuige van de anekdotes en de liefde - en verliefdheid - van het diamanten bruidspaar Van der Ploeg. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Zestig jaar getrouwd en nog altijd een beetje verliefd

Elkaar als wildvreemden ontmoeten in de trein van Groningen naar Leeuwarden en dan nu 60 jaar getrouwd zijn. Hoe romantisch kan het zijn. Toen Folkert van der Ploeg An van der Laan ontmoette was het voor hem liefde op het eerste gezicht.

IJSSELSTEIN – Hij tilde galant haar koffer uit de trein, keek stiekem op het adreslabel en schreef een brief. Hoe die werd ontvangen? "Ik had geen idee wie hij was, maar vond het wel leuk en schreef terug", vertelt de de bruid. "Met een foto erbij." Daarna volgden brieven en afspraakjes. En zo bloeide de liefde verder op tussen de Fries en de Groningse. Het paar kreeg vier kinderen en heeft zes kleinkinderen. Door de carrière van Van der Ploeg bij de Nederlandse Spoorwegen kwam het paar via Weesp en Utrecht in 1980 in Nieuwegein terecht en sinds een jaar in woonzorgcentrum Ewoud. "De kinderen wonen ver weg. We wonen hier gezellig en we hebben alle hulp bij de hand." Terugkijkend vinden ze dat er veel veranderd is, maar het paar gaat mee met de tijd en er wordt veel gefacetimed met de kinderen. Het diamanten huwelijksgeheim: "Ik ben altijd een beetje verliefd gebleven", geeft de bruidegom toe. En samen: "Nooit met ruzie gaan slapen; eerst alles uitpraten."

Meer berichten