Woonwagenbewoners willen meer plaatsen

In navolging van acties in andere gemeenten, voerden enkele IJsselsteinse woonwagenbewoners kortgeleden bij de rotonde van het Nelson Mandeplein actie voor uitbreiding van de drie woonwagenstandplaatsen binnen de gemeente.

IJSSELSTEIN – De jongere generatie wil hun familie en cultuur behouden en ook een standplaats, maar het woonwagenkampje aan het Hazenveld bestaat al zo'n veertig jaar en is nooit uitgebreid. In een gesprek heeft de gemeente aangegeven de wens te snappen, maar op korte termijn geen oplossing te kunnen bieden. In de huidige Woonvisie is niets opgenomen over woonwagens. In het nieuwe woonbeleid wordt wel beleid voor woonwagens en woonwagenstandplaatsen opgenomen.

"Het is nog niet duidelijk of het aantal standplaatsen zal groeien", volgens de gemeentevoorlichter. "Eerst moet de nieuwe Woonvisie worden vastgesteld, naar verwachting voor de zomer van 2019." Momenteel zijn er in IJsselstein drie woonwagenstandplaatsen die allemaal verhuurd zijn. De gemeente verwacht niet dat er op korte termijn een standplaats vrijkomt. Mocht er een plaats vrijkomen dan wijst de gemeente de plaatsen volgens volgordecriteria toe; eerst aan kinderen van de huidige bewoner. "De gevoerde gesprekken met de bewoners worden in een brief aan de bewoners vastgelegd."

Meer berichten