Rector Jeanette Warmels hijst de vlag bij het hoogste punt van de uitbreiding, die ook symbool staat voor flexibiliteit en transparantie van de school. (Foto: Cals College)
Rector Jeanette Warmels hijst de vlag bij het hoogste punt van de uitbreiding, die ook symbool staat voor flexibiliteit en transparantie van de school. (Foto: Cals College) (Foto: )

Nieuwe vleugel Cals College IJsselstein bereikt hoogste punt

Het hoogste punt van de nieuwe vleugel van het Cals College werd vrijdag bereikt. Reden voor een klein feestje, met het hijsen van de vlag en veel confetti.

IJSSELSTEIN - Met het voltooien van de uitbreiding biedt de school ruimte aan circa 1.500 leerlingen. In de nieuwe vleugel krijgen havo en atheneum een plaats. Ook biedt de uitbreiding ruimte en faciliteiten voor het technasium; de afdeling die deel uitmaakt van de bredere visie op techniek en technologie en aansluit bij een behoefte van de maatschappij, die schreeuwt om mensen met een technische achtergrond.
De afgelopen jaren heeft Cals IJsselstein verschillende noodoplossingen bedacht om de leerlingen te huisvesten, zoals noodlokalen op eigen terrein, een nevenvestiging aan de Abbink Spainkstraat en ruimte op de Panoven. Bij de start van schooljaar 2019-2020 wordt de nieuwe vleugel in gebruik genomen. "Als school kijken we naar wat leerlingen nu en in de toekomst nodig hebben. We kiezen voor ruimtes die eenvoudig zijn op te delen en samen te voegen en waarmee we onze kernwaarden uitdragen:, toekomstgericht, verbonden en uniek ", aldus rector Jeanette Warmels. De school kiest met 1.100 zonnepanelen op het nieuwe dak ook voor duurzaamheid.

Meer berichten