Na de uitslag en de uitreiking van de prijs is de spanning van weken bij alle maestro’s gebroken. Mandy Pijnenburg is de eerste maestro van IJsselstein. (Foto: Lysette Verwegen)
Na de uitslag en de uitreiking van de prijs is de spanning van weken bij alle maestro’s gebroken. Mandy Pijnenburg is de eerste maestro van IJsselstein. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

De eerste IJsselsteinse maestro dirigeert Amicitia

Mandy Pijnenburg is de eerste Maestro van Amicitia en IJsselstein. Zaterdag won ze eerst de publieksprijs, maar ze had niet verwacht dat ook de keus van de vakjury op haar zou vallen.

IJSSELSTEIN – "Zoveel fans had ik niet eens bij me", lacht ze na afloop van het succesvolle evenement van Amicitia in een uitverkocht Fulcotheater. "Geweldig en een hele eer, want er schijnen in de top vijftig van dirigenten van de wereld geen vrouwen te staan. Dit is ook een manier om te laten zien dat we er zijn", lacht de danseres en onderneemster van Danschool Dansja. Zwaargewichten in de muziekwereld Bas Pollard, oud Amicitia dirigent en coach én bekend van het televisieprogramma Maestro en Michael Engelbrecht, huidig dirigent en musicus, hadden samen met Jos Bol, professional in kunst en cultuur, een zware dobber aan de jurering. De maestro's in spe blonken elk op andere gebieden uit. Van een handkus en een roos voor de concertmeester, tot weidse bewegingen met de baton en een diep geconcentreerde strakke gezichtsuitdrukking.
Presentator Ab Nieuwdorp, musicus én presentator bij Radio 4, praatte de avond met kennis en humor aan elkaar. Met alle lof voor harmonieorkest Amicitia; hun initiatief, de prachtige muziek en hun uitvoering onder leiding van de maestro's.

Meer berichten