Foto: Bernard Brosi

Lopikse statushouders ondertekenen Participatieverklaring

Op donderdag 29 november ondertekenden drie statushouders uit Syrië die in de gemeente Lopik wonen, in aanwezigheid van wethouder Van Everdingen, de Participatieverklaring. De ondertekening van de participatieverklaring is de afsluiting van een reeks workshops. Bij de ondertekening was ook de trainer van de workshops aanwezig.

Wethouder Van Everdingen riep de statushouders op vooral niet thuis te blijven, maar actief het contact met Nederlanders te zoeken. "Doe mee en leer de taal. Je leeft nu in het gelukkigste land ter wereld. Ik hoop dat jullie een mooie tijd tegemoet gaan." wenste hij de statushouders toe.

Alle nieuwkomers volgen de workshops om de participatieverklaring te kunnen ondertekenen. De workshops bestaan uit een inleiding in de Nederlandse kernwaarden en de grondwet en de ondertekening van de participatieverklaring.

De gemeente laat nieuwkomers kennismaken met de rechten en plichten en de fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving. Het traject wordt afgesloten met het ondertekenen van een verklaring waarmee de nieuwkomer verklaart van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving kennis te hebben genomen en deze te respecteren.

Meer berichten