Gert Kraan (links) en Berry van den IJssel (rechts) overhandigden namens de Haringparty Lopikerwaard aan de Hospices van Oudewater en IJsselstein elk een cheque van 10.000 euro. (Foto: Paul van den Dungen)
Gert Kraan (links) en Berry van den IJssel (rechts) overhandigden namens de Haringparty Lopikerwaard aan de Hospices van Oudewater en IJsselstein elk een cheque van 10.000 euro. (Foto: Paul van den Dungen) (Foto: Paul van den Dungen)

Haringparty schenkt 20.000 euro aan hospices

Stichting Haringparty Lopikerwaard hield in de Heeren van Montfoort in Montfoort voor de laatste keer een grote bijeenkomst met ruim 300 ondernemers. Ieder jaar is er een Amerikaanse veiling voor een goed doel. Dit jaar de hospices in Oudewater en IJsselstein.

Montfoort/IJsselstein - Dit jaar is de ruime opbrengst van 20.000 euro voor de hospices in Oudewater en in IJsselstein. Berry van den IJssel: "De opbrengst van de veiling gaat altijd naar regionale doelen. De hospices in Oudewater en IJsselstein zijn mooie, kleinschalige instellingen die wat extra steun goed kunnen gebruiken."
Arie Breur, van het hospice Oudewater is erg blij met 10.000 euro. Hij wil het geld reserveren totdat over enige tijd nieuwbouw gerealiseerd kan worden. Ook Ed Booms, voorzitter van het hospice IJsselstein is bijzonder ingenomen met deze onverwachte cheque. "We zijn allebei niet armlastig, maar wat extra geld voor bijvoorbeeld een extra bed of onvoorziene omstandigheden is zeer welkom. Wij danken de lokale gemeenschap dan ook voor het warme hart dat zij ons toedragen."
Omdat er geen opvolgers meer zijn voor het bestuur, wordt de Haringparty Lopikerwaard na acht jaar opgeheven en voortgezet door het ondernemersplatform Ondernamen.

Meer berichten