Foto: Foto:
Mijn leven als IJsselsteinse jongere

Een win-winsituatie

De grootste kerstboom is aan. De regen viel met bakken uit de hemel, maar dat mocht de pret niet drukken. In spanning werd er afgeteld en ineens was daar het licht. Ik kon er helaas niet bij zijn, maar het moet een groot feest zijn geweest. Dezelfde avond heb ik lekker oer-Hollands sinterklaas gevierd. Gedichten, cadeaus, opdrachten en vooral een hoop lol. Ik had ditmaal de eer om het voor te bereiden en naar mijn mening was het helemaal geslaagd. Van de week ga ik het nog verlaat vieren met vrienden en ik moet nog als de wiedeweerga op zoek naar cadeaus. Ik dacht wel even wat te bestellen in het weekend maar toen bleek dat de zending zonder track en trace weleens langer dan 25 dagen kon duren. Daar was ik mooi klaar mee.

Wees uiterst vriendelijk tegen de pakketbezorger

Toch maar de echte winkels induiken op het allerlaatste moment, dat is nou eenmaal wat ik een ieder ook aanraad. Die Black Friday is gelukkig voorbij, maar wat heb ik te doen met de pakket maatschappijen en in het bijzonder PostNL. Die gasten werken zich helemaal een slag in de rondte om ons pakketje maar op tijd te leveren. En als ze een dagje te laat zijn, staat van de spanning het zweet al op onze bovenlip. Een hype die is overgenomen van de Amerikanen, Amerikanisering heet dat volgens mij. Leuk die kortingen, maar die mensen zijn er wel behoorlijk de dupe van. Een tip van de columnist, als je een pakketje ontvangt, wees uiterst vriendelijk en geef die man een positieve boost zodat hij of zij de laatste loodjes goed kan volbrengen. Dan krijg je een win-winsituatie.
Ondertussen wordt mijn school in Utrecht afgebroken en zit ik in een kille school, met op de achtergrond de schone klanken van de boormachines. Tijdens de officiële sloop krijgen we een heuse traktatie, dat dan weer wel. Doe mij maar oordoppen.

Bram Wijnholt

Meer berichten