Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie verwelkomde het volledige college van burgemeester en wethouders oud - en soms jong -  bij de entree van Fulcotheater.
Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie verwelkomde het volledige college van burgemeester en wethouders oud - en soms jong - bij de entree van Fulcotheater. (Foto: Rinus Verweij)

Terugkijkje en vooruitblik tijdens nieuwjaarsreceptie

Talrijke IJsselsteiners bezochten vrijdag de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in Fulcotheater. Om te luisteren naar de nieuwjaarsspeech van de burgemeester, te genieten van een muzikaal programma en om samen het glas te heffen.

IJSSELSTEIN - Burgemeester Van Domburg benadrukte in zijn nieuwjaarstoespraak 'ontmoeten' en 'samen zijn we ijzersterk'. Met een knipoog naar de kersttoespraak van de Koning noemde hij IJsselstein 'een van de beste plekken om te werken, wonen en leven'. "De opening van het Kasteelpark en de vernieuwde Schuttersgracht zijn enkele van de redenen om trots te zijn op IJsselstein." Hij benoemde ook pijnlijke onderwerpen: "Scheiden doet lijden", verwijzend naar het vertrek van een wethouder en de beëindiging van de samenwerking met Montfoort. Muzikaal hoogtepunt was het optreden van de Russische pianist Vitaliy Sokolovskiy en zangeres Alla Gorskaya. Gecombineerd met muziek van Strauss en Tsjaikovski en optredens van dansparen van De Rijk werd het een mix van Russische en Weense sferen. Na afloop was het nog lang gezellig, maar waren er ook wat kritische geluiden te horen. "Ontmoeten en allemaal samen klinkt mooi, maar ik zie hier vooral bekende gezichten; geen migranten of jongeren."

Meer berichten