De schade aan buurthuis Studio 10 is een stille getuige van de jaarwisseling zoals een aantal minderjarige jongeren die meenden te moeten ‘vieren’. (Foto: Lysette Verwegen)
De schade aan buurthuis Studio 10 is een stille getuige van de jaarwisseling zoals een aantal minderjarige jongeren die meenden te moeten ‘vieren’. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Maatregelen tegen incidenten jaarwisseling

De jaarwisseling is net als elders ook in IJsselstein niet zonder vernielingen verlopen. Drie verkeersborden, een wipkip, school, abri en buurthuis Studio 10 werden beschadigd.

IJSSELSTEIN – "Gelukkig is er veelal wel een leuke jaarwisseling gevierd en heeft niemand letsel opgelopen door vuurwerk. Maar elke vernieling is er een te veel", aldus burgemeester Van Domburg. In het AD werd vooral aandacht besteed aan de incidenten bij Studio 10, waar jongeren van 10 tot 13 jaar vuurwerk en stenen gooiden naar politie en brandweer. Van Domburg vindt het jammer dat de communicatie niet professioneel is verlopen. De handhaver die zijn verhaal doet was ingehuurd en werkt niet in IJsselstein. "Zorgvuldige berichtgeving is belangrijk, zeker nu de naam van een wijk wordt aangetast." Van Domburg is niet te spreken over de jongeren. "Niet normaal dat vier handhavers van 22.00 tot 3.00 uur op een plek moeten blijven voor handhaving tegen brandstichting, vernieling en uitdaging. Gooien met vuurwerk is ontoelaatbaar." Hij wil met de ouders in gesprek en volgend jaar maatregelen nemen. De camerabeelden worden onderzocht en de schade zal zo mogelijk op de daders worden verhaald. Wie tips heeft kan contact opnemen via gemeente, politie of Misdaad anoniem.

Meer berichten