150 vacatures bij Vrijwilligerscentrale IJsselstein

                                                                                                                        

De Vrijwilligerscentrale IJsselstein heeft meer dan 150 vacatures bij meer dan 50 verschillende organisaties. Deze week 9-1-2019 schenkt de Vrijwilligerscentrale aandacht aan de volgende vacatures.

Stichting Pulse Financiën op Orde zoekt: Budgetcoach

In IJsselstein is veel vraag naar vrijwilligers die inwoners kunnen helpen met hun financiën en
administratie. Het gaat vaak om inwoners met een laag inkomen, die geen inzicht hebben in het inkomsten- en uitgavenpatroon en/of die schulden hebben.Ook kan het gaan om inwoners die moeite hebben met het lezen van brieven naar instanties, invullen van formulieren en het contact opnemen met instanties.

Met uw kennis en ervaring kunt u deze mensen ondersteunen!

Vluchtelingenwerk zoekt: Maatschappelijk begeleider en taalcoach

Als maatschappelijk begeleider biedt u hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die zich vestigen in de gemeente en voor het eerst een eigen woning krijgen. U helpt hen en wijst de weg vanaf de eerste stap binnen de gemeente en ondersteunt in het ontwikkelen van zelfredzaamheid. Hiervoor wordt een inzet van 1 à 2 dagdelen in de week gevraagd en de bereidheid om een jaar bij VluchtelingenWerk te blijven (dit om de cliënten een vast en vertrouwd contactpersoon te kunnen bieden).

Als taalcoach oefent u met een inburgeringsplichtige de Nederlandse taal in de praktijk. U hebt persoonlijk contact met de inburgeraar en begeleidt hem of haar bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur. Gedurende een half jaar ontmoet u elkaar ongeveer 1,5 uur per week (zelf in te delen). Dit kan bij uw taalmaatje thuis, bij u of op een neutrale plek, in bijvoorbeeld de bibliotheek. Het half jaar kan eventueel verlengd worden tot een jaar.

AxionContinu Woonzorgcentrum Isselwaerde zoekt: Hulp bij de lunch

Samen met de medewerker verzorgt de vrijwilliger de lunch op 1 van de 12 woningen. Op een woning wonen 8 bewoners.Tijdens de lunch brengt u sfeer en gezelligheid. U helpt bewoners eventueel met klaarmaken en aangeven van het brood. Deze activiteit start om 11.30 uur tot ongeveer 13.30 uur.

Vrijwilligerscentrale is bereikbaar:

Via de website www.vwij.nl
Per mail: info@vwij.nl

Bezoekadres en openingstijden:

Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein

De kinderclub Telefonisch: 06-52292057 of 030-6887030
www.facebook.com/VrijwilligerscentraleIJsselstein

Meer berichten