Vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein

De Vrijwilligerscentrale IJsselstein heeft meer dan 150 vacatures bij meer dan 50 verschillende organisaties.

Deze week 30-1-2019 schenkt de Vrijwilligerscentrale aandacht aan de volgende vacatures

Slachtofferhulp Nederland zoekt:

Vrijwilliger actieve benadering/algemene dienstverlening/juridische dienstverlening

Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Bij hen kunt u terecht voor emotionele steun, zij ondersteunen in het strafproces en helpen om schade vergoed te krijgen. Met ruim 1000 vrijwilligers, 100 stagiairs en 500 betaalde krachten helpen zij jaarlijks 300.000 mensen. Bij Slachtofferhulp Nederland komen alle medewerkers gezamenlijk op voor de belangen van slachtoffers. Samen helpen zij slachtoffers vandaag verder.

Na een misdrijf, (verkeers)ongeval, calamiteit of ramp spelen allerlei emoties en krijgen slachtoffers en nabestaanden te maken met verschillende instanties. Het team Algemene Dienstverlening helpt slachtoffers om hun leven weer op te pakken. Zij kunnen lichamelijke, financiële, juridische, psychische en sociale klachten hebben door wat hen overkomen is.

Het team Juridische Dienstverlening informeert hun cliënten over het strafproces en ondersteunt hen bij het uitvoeren van hun slachtofferrechten. Ook ondersteunen zij het slachtoffer bij het verwerken van de gebeurtenis.

Stichting Pulse Migrantenwerk zoekt:

Enthousiaste vrijwillige kinderoppas

Pulse is op zoek naar enthousiaste vrijwillige oppassers voor de woensdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur. De vrouwen die op woensdagochtend taalles krijgen in de Ontmoetingskerk, kunnen hun kinderen op deze woensdagochtend naar de oppasochtend brengen. De werkzaamheden bestaan uit het vermaken van de kinderen en hen verzorgen deze ochtend. U werkt samen met andere vrijwilligers op een groepje van ongeveer 4 tot 8 jonge kinderen.

Taalvrijwilliger voor kinderen

Eind 2017 is het project taalondersteuning voor kinderen gestart.
Bij de taalondersteuning werken vrijwilligers met kinderen die extra hulp bij taal kunnen gebruiken.
Op dit moment draaien er na schooltijd 2 taalondersteuningsgroepen. Er komen steeds meer kinderen die zich aanmelden. Om hen ook een plaatsje te geven, is Pulse op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Vrijwilligerscentrale is bereikbaar:

Via de website www.vwij.nl
Per mail: info@vwij.nl

Bezoekadres en openingstijden:

Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein

Telefonisch: 06-52292057 of 030-6887030
www.facebook.com/VrijwilligerscentraleIJsselstein

Meer berichten