Coördinator Jasper is een van de vrijwilligers die op vaste dagen in de week de dieren van de kinderboerderij voert. (Foto: Lysette Verwegen)
Coördinator Jasper is een van de vrijwilligers die op vaste dagen in de week de dieren van de kinderboerderij voert. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Eindelijk groen licht voor 't Eiterse Hofje

Het bestuur van stichting Kinderboerderij 't Eitserse Hofje heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk kunnen ze met de verkregen bruikleenovereenkomst van de gemeente hun plannen echt gaan verwezenlijken. Al valt er financieel ook nog het nodige te wensen.

IJSSELSTEIN – "We kunnen nu ons concept 'Educatief en maatschappelijk' toekomstgericht verwezenlijken", aldus het bestuur. "We hebben een brede maatschappelijke functie en zijn aan de Achtersloot - tegenover de Wijktuin, dichtbij scholen en kinderdagverblijven - goed bereikbaar voor heel IJsselstein. Daarnaast werken we werken samen met ZOMO, Reinaerde en het Groen Trefpunt." Door de bruikleenovereenkomst voor het terrein kan de stichting verder met de noodzakelijke basisvoorzieningen, zoals een educatieve ruimte en sanitair. "In 2015 namen we dierenweide 't Eiterse Hofje op verzoek van de gemeente over van Co Murk, met als insteek de realisatie van een moderne kinderboerderij, waar jong en oud welkom zijn. Onze plannen en ontwerp waren in 2016 al klaar." Ondanks de welwillendheid van diverse bestuurders en ambtenaren lieten de twee benodigde A4-tjes drie jaar op zich laten wachten. "We zijn blij dat we onze plannen dit voorjaar kunnen gaan uitvoeren."

En die houden in: aanpassing van het hekwerk met een aansluitende logische groene driehoek grond, betere toegankelijkheid van de kinderboerderij en de bouw van een educatieve ruimte in de stijl van de kinderboerderij. "Daar zijn wij, en vooral de ruim 25 vrijwilligers – en niet vergeten: de dieren – hard aan toe. We zijn blij dat we kunnen doorpakken, want het werd voor iedereen steeds moeilijker om de dieren goed te verzorgen en bezoekers goed te ontvangen". Er resten nog wat financiële zorgen. "We hebben 8.000 euro nodig voor basisvoorzieningen als voer, elektra, verzekering en afvoer van afval. De gemeente subsidieert de helft, de rest lossen we moeizaam met noodgrepen op. Net als welzijn voor mensen is er ook geld nodig voor dierenwelzijn en de maatschappelijke functie die we hebben."

De kinderboerderij gaat vanaf half april weer open voor publiek op woensdag- en zaterdagmiddag, omdat de huidige huisvesting en ondergrond in de winter ongeschikt zijn. Met meer vrijwilligers kunnen de openingstijden worden verruimd. Vrijwilligers/dierenliefhebbers die het leuk vinden om bezoekers te ontvangen, toezicht te houden en wat voorlichting te geven zijn welkom. Voor informatie bel met: 06-13901778 of mail naar: skijsselstein@gmail.com. Kijk ook op www.facebook.com/eitersehofje.

Meer berichten