Bestuur en medewerkers van de Sprokkelavond zwaaien vaarwel, maar gaan door met het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor na 2019. (Foto: archief Peter Vos)
Bestuur en medewerkers van de Sprokkelavond zwaaien vaarwel, maar gaan door met het ontwikkelen van nieuwe ideeën voor na 2019. (Foto: archief Peter Vos) (Foto: )

Teleurstelling alom na stoppen Sprokkelavond

De aankondiging dat de Kerstavond van mevrouw Klein Sprokkelhorst na tien jaar stopt, is bij vrijwilligers en inwoners ingeslagen als een bom. De bekendmaking van de stichting die het populaire nog steeds groeiende evenement organiseerde kreeg veel reacties, ook op Facebook.

IJSSELSTEIN – 'Die zagen wij niet aankomen…' kopte IJsselstein 2.0, waar veel nieuws wordt gedeeld, onder meer het artikel uit deze krant. "Heel jammer, ik had al mensen voor de komende editie uitgenodigd", schrijft iemand. En: "Daar gaat ons avondje uit…" Of: "Heb ik het nog net op de valreep een keertje meegemaakt." En: "We houden ons etentje in stand." De reacties zijn vooral positief: "Wat jammer. Het was zo speciaal en zo leuk. Organisatie enorm bedankt, het was echt betoverend." En: "Heel jammer!! Wat hebben we genoten!! Dank daarvoor!!" Er is geruststelling voor de toekomst over plannen van de organisatie voor na 2019: "Ik kijk uit naar jullie nieuwe ideeën! Bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren!" en: "Maaarrr tijd voor iets nieuws lees ik ook." Er wordt zelfs voorgesteld een taak bij de gemeente neer te leggen: "… om zoiets dergelijks door te pakken. Stel een activiteitenmedewerker aan om zaken als promotie te regelen."

Meer berichten