ChoRuss verruilde voor de promotietour de concertpodia even voor de niet alledaagse omgeving van diverse IJsselsteinse winkels. Maar ook daar klonk hun gezang hemels. (Foto: Lysette Verwegen)
ChoRuss verruilde voor de promotietour de concertpodia even voor de niet alledaagse omgeving van diverse IJsselsteinse winkels. Maar ook daar klonk hun gezang hemels. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

ChoRuss beroemd in IJsselstein én op de maan

De promotietour door IJsselstein – met spontane concertjes in de bibliotheek en winkels – leverde zondag een bomvolle Nicolaasbasiliek op. Daar genoot het publiek van Russische volks- en religieuze liederen van Vocaal ensemble ChoRuss.

IJSSELSTEIN – Of er informeel in spijkerbroek wordt gezongen of in prachtige concertkleding: de zang van sopraan Valentina Arkhipova, bariton Alex Popov, mezzosopraan Nina Pakhnina en tenor en artistiek leider Dimitry Petrov klinkt als een klok. De conservatorium geschoolde en gelauwerde zangers toeren regelmatig in het buitenland. Na hun concerten in Amsterdam en Utrecht, bezochten ze IJsselstein. Jan Lippus, IJsselsteins dirigent van het koor Bychantium had het bezoek en het concert in de Nicolaasbasiliek geregeld. "Dat was genieten voor ons en voor de Russen. De tekst van onze koren Deo Datus en Bychantium konden ze niet verstaan maar de muziek voelde als thuiskomen vertelden ze na afloop." ChoRuss is afkomstig uit St.-Petersburg. "ChoRuss betekent Koor uit Rusland", vertelt Petrov. "Zingend vertellen we over Rusland en haar geschiedenis." En dat heeft ook een hemelse context: "Een van onze cd's is meegegaan naar de maan. Daar zijn we dus ook beroemd", grapt hij.

Meer berichten