Ouders van jongeren gaan zelf stappen

Wat beleven onze kinderen?

Wethouder Roks, raadsleden en medewerkers van de GGD en Jellinek gaan vrijdagavond 15 maart met ouders van jongeren stappen in de Voorstraat. Het doel: een informatieve gezellige avond over wat jongeren van 16, 17 en 18 jaar zoal tegenkomen tijdens het uitgaan.

IJSSELSTEIN – Het zijn vragen die veel ouders van jongeren van 16 tot en met 18 jaar zichzelf regelmatig stellen: Waar hangt mijn kind uit als hij of zij gaat stappen? Hoe gaat het stappen anno 2019? Wat zijn de regels voor drankgebruik? Hoe verloopt de ID-controle en wat is deurbeleid? Hoe gaat het eraan toe in de cafés en zijn er risico's verbonden aan het uitgaan? Veel ouders zijn blij als hun kind na een leuke avond stappen weer veilig in zijn of haar eigen bed ligt.
De avond start met ontvangst om 19.00 uur in de raadszaal aan de Overtoom en een korte inleiding door wethouder Roks van Volksgezondheid. Daarna gaan de ouders in groepen op stap naar Café De Stee, Bar 't Karrad en Café Bakkers om in informele sfeer te worden voorgelicht door de horeca, Jellinek en politie. De avond wordt besloten in de skylobby van het stadhuis, om na te praten en vragen te stellen aan de GGD, politie en gemeente.
Ouders kunnen zicht tot 1 maart aanmelden via een mail aan: r.v.reenen@ijsselstein.nl.

Meer berichten