Foto:
Mijn leven als IJsselsteinse jongere

Aanrader

'Leverkusen, wir sind die Macht am Rijn'. Bij deze citeer ik de eerste zin van de hymne van Bayer Leverkusen, een schitterend lied. 2-0 werd het zaterdag voor de thuisploeg, dus Peter Bosz kan tevreden zijn. Het spel was met vlagen van hoog niveau, maar soms zo traag als dikke stroop door een trechter. Ik en mijn vader waren rond de klok van twaalf uur in het centrum van Leverkusen. Onze voorbereiding leerde ons dat er vrij weinig te beleven viel in de stad zelf en dat was inderdaad het geval. Daarom besloten we al snel een bakkie te doen, om even lekker bij te komen van de reis. Daarna hebben we een bezoekje gebracht aan de fanshop en heb ik om in de traditie te blijven een sjaal aangeschaft. Op de sjaal pronkte de leus: 'You'll never walk alone'.

Kom je in Leverkusen...

Na dit bezoek, hadden we de auto volgegooid met peut en gingen we opzoek naar een parkeerplek. Na een minuut of twintig wandelen, kwamen we bij het stadion. Een erg indrukwekkend bouwwerk, zowel van binnen als van buiten een lust voor het oog. De sfeer was prima, al zaten we in het bejaardenvak, waar weinig geluid vandaan kwam. Toen het na vier minuten al 1-0 werd, dachten we al aan een 10-0 sieg voor Leverkusen, maar helaas was dat maar een gedachtegang. Er werd vooral zakelijk gespeeld en gewonnen, maar dat mocht de pret niet drukken. Bayer 04 is zeker een aanrader voor voetbalfans.
Na de wedstrijd hadden we erge trek gekregen. Gelukkig had ik een tentje gereserveerd en met de screenshots van de route kwamen we uiteindelijk bij restaurant Stippenhüschen aan. Ik had een schnitzel bedekt met een kilo kaas, ham en tomaat, dus dat was een groot feest. Tot mijn grote spijt werden de paar laatste happen mij teveel en moest ik het opgeven. Het personeel was uiterst vriendelijk en het eettentje zelf was zeer smaakvol ingericht. Dus kom je een keer in Leverkusen, wat ik echter onwaarschijnlijk vind, ga naar dat restaurant!

Bram Wijnholt

Meer berichten