Wethouder Johan van Everdingen  heeft Aruna Jiawon, Jeannette van Dijk en Saskia Olling afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet. (Foto: gemeente Lopik)
Wethouder Johan van Everdingen  heeft Aruna Jiawon, Jeannette van Dijk en Saskia Olling afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet. (Foto: gemeente Lopik) (Foto: Gemeente Lopik)

Gemeente Lopik neemt medewerkers met garantiebaan in dienst

De gemeente Lopik vindt dat mensen met en zonder beperking naast elkaar moeten kunnen werken. Begin 2019 zijn daarom drie nieuwe medewerkers gestart in verschillende functies binnen de gemeente.

Lopik - Saskia Olling is op 1 februari begonnen als hulpbode. Zij ondersteunt de hoofdbode. "Ik heb echt het gevoel dat ik er bij hoor", vertelt ze. Aruna Jiawon is doof geboren en op 1 januari gestart als administratief ondersteuner bedrijfsvoering. Na veel afwijzingen, is ze nu eindelijk aan de slag: "Ik ben dolblij dat ik eindelijk de kans heb gekregen om zelfstandig te werken en mijn eigen geld te verdienen." Jeannette van Dijk heeft al ruim 30 jaar in diverse functies bij verschillende organisaties gewerkt. Sinds het najaar van 2018 is ze verantwoordelijk voor de bedrijfskantine van de gemeente, waar ze de lunches voor de medewerkers verzorgt. Op vrijdag is ze nog steeds hulpbode. "Ik ben supertrots op mezelf. Op mijn doorzettingsvermogen om dit allemaal zelf voor elkaar te krijgen", aldus Jeannette. "Het is bij de gemeente Lopik heel gemoedelijk, echt 'ons-kent-ons'. Dat is heel fijn."
Een garantiebaan is een reguliere functie bij een regulier bedrijf of overheidsinstantie voor mensen met een (arbeids-)beperking.

Meer berichten