Openbare basisschool De Trekvogel wint onderwijsprijs

IJSSELSTEIN - Openbare basisschool De Trekvogel heeft de Utrechtse onderwijsprijs gewonnen en is daarmee automatisch genomineerd voor de nationale Onderwijsprijs die op 27 maart in Leiden bekend wordt gemaakt.

De Trekvogel won met het zelfontwikkelde programma Talentontwikkeling Op Vrijdag (TOV) en onderscheidt zich daarmee volgens de jury op het gebied van creativiteit: 'Wat TOV echt bijzonder maakt, is de mooie doorgaande lijn die men heeft ontwikkeld. Geen ad hoc activiteiten, eenmalige gastlessen of een bezoekje aan een museum. De school zet structureel in op talent(en)ontwikkeling. Met leerlingen die elkaar stimuleren en ondersteunen'.
De Trekvogel voert sinds 2017 TOV. "Elke vrijdagmiddag werken de kinderen uit groep 5 tot en met 8 anderhalf uur door elkaar. Ze werken vier weken aan technieken en daarna vier weken aan een creatieve opdracht. Dankzij dit project blijkt dat de kinderen prima kunnen samenwerken, dingen bedenken, mogelijkheden zien en betrokken en enthousiast zijn. En daar zijn we als school heel trots op", aldus directeur Sjoera Vrancken.

Meer berichten