Foto: Leo Bennis

Erespeld voor de heer G. van Kooten sr.

Op donderdag 14 maart ontving de heer G. van Kooten sr. uit Lopikerkapel de erespeld van de gemeente Lopik uit handen van loco- burgemeester Johan van Everdingen. De heer van Kooten ontvangt de erespeld voor zijn 50-jarig onafgebroken lidmaatschap van schietvereniging Bonanza.

De erespeld is uitgereikt bij het Verenigingsgebouw van Bonanza, Lopikerweg Oost 119b in Lopik.

Schietvereniging Bonanza in Lopikerkapel bestaat dit jaar 52 jaar. Het verenigingsgebouw is een voormalige kippenschuur aan de Lopikerweg-Oost tussen Uitweg en Lopikerkapel. Er zijn negen banen, van twaalf meter lang, waar wordt geschoten met geweer, karabijn en pistool. Op vier andere banen, elk tien meter lang, alleen met pistool.

De vereniging is genoemd naar de beroemde Amerikaanse cowboyserie Bonanza uit de jaren '60 en '70.

De erespeld wordt toegekend aan personen (inwoners en niet inwoners van de gemeente Lopik) als blijk van waardering voor hun langdurige en meer dan evenredige inzet voor een gemeenschap binnen de gemeente Lopik.
De erespeld wordt toegekend aan personen (inwoners en niet inwoners van de gemeente Lopik), die 50 of 60 jaar onafgebroken lid zijn van een vereniging binnen de gemeente Lopik, ter gelegenheid van hun jubileum.

Meer berichten