RMN bestrijdt in IJsselstein onkruid met heet water

IJsselstein - Begin april gaat het onkruidseizoen weer van start. RMN bestrijdt de ongewenste plantengroei op stoepen, parkeervakken en woonerven met heet water, een milieuvriendelijke methode. Om dit op zoveel mogelijk plekken te kunnen doen, verzoekt RMN inwoners hun auto tijdelijk ergens anders te parkeren, als ze zien dat de RMN-voertuigen in de straat aan het werk gaan.

RMN bestrijdt onkruid in de gemeenten IJsselstein, Baarn, Bunnik, Soest en Zeist. Met de milieuvriendelijke heetwatermethode wordt een minimale hoeveelheid bijna kokend water op het onkruid gespoten. Door het hete water wordt de celstructuur van het onkruid vernietigd, waardoor de plant uitgeput raakt. Dankzij deze methode zijn er geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig en raakt het grondwater dus niet vervuild. Moeilijk bereikbare plaatsen, zoals onder bankjes en rond paaltjes, bestrijdt RMN handmatig met de heetwatermethode.

RMN werkt in opdracht van de gemeenten en het bestrijden gebeurt aan de hand van afspraken die per gemeente zijn gemaakt. RMN haalt onkruid zoals grassen en paardenbloemen weg. Mossen die tussen de tegels groeien, verwijdert RMN niet.

Als er veel onkruid staat, is het soms nodig om wel drie tot vier keer in de wijk het onkruid te bestrijden.

RMN werkt sinds afgelopen jaar met het registratie- en begeleidingssysteem Jewel. Op een tablet met GPS-module, houden de werknemers alle werkzaamheden bij. De informatie die dat oplevert, maakt het werk van de straatreiniging efficiënter, sneller en professioneler.

Buurtinitiatief
Het komt regelmatig voor dat parkeervakken door geparkeerde auto's onbereikbaar zijn voor de RMN-machines. Dankzij samenwerking met bijvoorbeeld een buurtvereniging, die regelt dat buurtbewoners op een afgesproken moment hun auto tijdelijk weghalen, kan RMN deze plekken toch van onkruid ontdoen. RMN ondersteunt dergelijke initiatieven dan ook graag. Wie hiervoor in aanmerking wil komen, kan contact opnemen via het informatieformulier op de website van RMN.

Het onkruidseizoen loopt globaal van begin april tot en met september.

Meer berichten