Kinderen rennen zo hard mogelijk tijdens de Koningsrun. Met hun gesponsorde rondjes zamelen ze geld in voor het goede doel en voor de verdere inrichting van hun nieuwe schoolplein. (Foto: Lysette Verwegen)
Kinderen rennen zo hard mogelijk tijdens de Koningsrun. Met hun gesponsorde rondjes zamelen ze geld in voor het goede doel en voor de verdere inrichting van hun nieuwe schoolplein. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Ook Trekvogel rent voor goed doel tijdens Koningsspelen

In verband met Goede Vrijdag, de paasdagen en de aansluitende voorjaarsvakantie, werd op de scholen vrijdag al Koningsdag gevierd met de Koningsspelen. Ook de leerlingen van De Trekvogel zetten hun sportiefste beentje voort, vooral tijdens de Koningsrun.

IJSSELSTEIN – De dag startte met het traditionele Koningsontbijt in de klas, gevolgd door sport- en spelactiviteiten. Hoogtepunt was de Koningsrun rond elf uur. Opgezweept door het koningslied Pasapas en muziek van de Snollebollekes, renden alle leerlingen in hun oranje outfit rondjes om de school, terwijl de ouders langs de kant stonden te kleumen in de frisse wind. 'Vanuit je tenen!', 'Nog 5 minuten!' en 'Jullie rennen knetterhard!', klinken de aanmoedigingen, als de jongste renners vermoeid raken. De Koningsrun is niet alleen een onderdeel van de Koningsspelen, maar ook een bijdrage aan een goed doel. Met de gesponsorde rondjes renden de kinderen 850 euro bij elkaar voor Victory4all; een organisatie die zorgt dat kinderen in de sloppenwijken van Zuid-Afrika onderwijs krijgen, en daarmee zorgt voor een betere toekomst dan armoede en ellende. En geld dat overblijft is voor de Trekvogel zelf: voor de verdere inrichting van het nieuwe schoolplein.

Meer berichten