IJsselsteiners willen meer woningen in groen aan de rand van de stad

IJsselstein moet meer woningen krijgen. Dat vindt ruim 60 procent van de inwoners, zo blijkt uit een peiling onder de inwoners van IJsselstein door gemeente IJsselstein en Castro Communicatie. Twee derde wil dat deze woningen worden gebouwd in het groen aan de rand van de stad. Een derde wil woningen in het groen in de stad en 40% kiest voor hoogbouw.

Over wonen, woningbouwlocaties, type woningen en de voorzieningen in IJsselstein vindt dinsdag 21 mei een inwonersavond plaats. Bewoners en zeker ook jongeren - zijn van harte welkom om mee te komen praten.

Inwoners geven wonen in IJsselstein een hoog rapportcijfer: een 7,7. 93% beveelt wonen in IJsselstein aan. Bijna 85% verwacht over 5 jaar nog in IJsselstein te wonen. IJsselsteiners zijn tevreden over de voorzieningen in de stad. Hoge beoordelingen zijn er voor onder meer veiligheid, het uitgaan en uit eten gaan, sportvoorzieningen, scholen, het winkelaanbod en de culturele voorzieningen. Kritisch is men over de parkeervoorzieningen in IJsselstein. Een ruime meerderheid wil dat parkeren goedkoper wordt. Ook willen bewoners meer groen. Een ruime meerderheid is voor meer zonnepanelen. Een kwart wil dat er windmolens worden geplaatst in IJsselstein.

Gemeente IJsselstein en Castro Communicatie organiseren in mei drie avonden om samen met inwoners verder te praten over de onderwerpen: samenwerking, wonen en binnenstad ondernemen. De avond over wonen op 21 mei is de tweede bewonersavond in Fulcotheater, Overtoom 3. De bijeenkomst duurt van 20 tot 22 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Op 28 mei is er een avond over de binnenstad en ondernemen, u bent vanaf 19:30 uur welkom in het Historisch Stadhuis (Utrechtsestraat 79). Ook deze bijeenkomst duurt van 20 tot 22 uur.

De bijeenkomst over samenwerking was op 8 mei. De impressievideo van deze avond staat op de website en facebookpagina van de gemeente IJsselstein.

Aanmelden voor de inwonersavonden kan via www.ijsselstein.nl/bewonersavonden.

Meer berichten