Foto: Foto:
De IJsselsteinse Column

Enquête

Onlangs werden de resultaten bekend van een enquête die door het IJsselsteinse gemeentebestuur was uitgeschreven om de mening van de bevolking te peilen. Tot schrik van onze burgemeester waren de uitkomsten nogal negatief. Ik wil hem graag een hart onder de riem steken.

Bij opiniepeilingen moet je je altijd afvragen hoe representatief die zijn. Het zijn meestal de notoire zuurpruimen die het meest van zich laten horen. Daarom ga ik naar films en restaurants met slechte kritieken, met als gevolg dat ik meestal aangenaam verrast word.

Je kunt toch maar beter in IJsselstein wonen

Zo beroerd is het nog niet in ons stadje. Stel je voor dat je in Amsterdam woont, Die volksrepubliek die al jaren zucht onder de terreur van door extreem-linkse beroepsactivisten gedomineerde stadsdeelraden, die worden geobsedeerd door autohaat. Een avondje parkeren kost een vermogen, en op den duur willen ze zelfs álle benzineauto's gaan verbieden. Geen wonder dat de échte Amsterdammers allang zijn weggevlucht om plaats te maken voor immigranten en nieuwe rijken. Het enige leuke van Amsterdam is dat hun burgemeester Femke heet. Dan kun je toch maar beter in IJsselstein wonen, ook al loopt het bestuurlijk niet allemaal op rolletjes. Op 4 mei was ik weer aanwezig bij de dodenherdenking; druk bezocht, waardig en ingetogen. Excelsior speelde op ontroerende wijze het Wilhelmus. Bij ons geen Winterswijkse sukkels die vrezen dat "van Duijtschen bloet" wel eens aanstootgevend zou kunnen zijn voor Duitsers. Die waren hier ook niet uitgenodigd. Wij IJsselsteiners zijn niet zo van de nieuwlichterij. Bij ons zijn bij de intocht van Sinterklaas de Pieten ook nog gewoon zwart. Geen flauwekul, niet lullen maar poetsen. Dat is IJsselstein, en dat spreekt mij aan. Ik kom tenslotte uit de buurt van Rotterdam.

Rinus Verweij

Meer berichten