Bewoners nemen een kijkje in de Huiskamer aan de Europa-/Italiëlaan om kennis te maken met Heembouw en de kleuren voor hun trappenhuis en tegels uit te kiezen. (Foto: Provides)
Bewoners nemen een kijkje in de Huiskamer aan de Europa-/Italiëlaan om kennis te maken met Heembouw en de kleuren voor hun trappenhuis en tegels uit te kiezen. (Foto: Provides) (Foto: )

Provides start renovatie 105 portiekwoningen

In de wijk Europakwartier is de IJsselsteinse woningcorporatie Provides vorige week gestart met de renovatie en verduurzaming van 105 portiekwoningen. Na de renovatie zullen de woningen allemaal tenminste een energielabel A hebben.

IJSSELSTEIN - De bewoners van de woningen, die begin jaren '70 werden gebouwd, kijken uit naar een nieuwe keuken, badkamer, toilet en opgeknapte trappenhuizen. Vertegenwoordigers van de Huurders Vereniging IJsselstein, gemeente, Heembouw en Provides ontrolden donderdag een bouwdoek om de start van het project te markeren. Daarop is te lezen dat er, met de start in de Belgiëstraat, nog 105 woningen te gaan zijn. Bereikt het project de Engelandstraat, dan zijn het er nog 91, in de Oostenrijkstraat nog 77 en aan de Italiëlaan gaat het project van 63 naar 42 en uiteindelijk naar de laatste fase met 21 woningen. De renovatie duurt tot eind van het jaar en is een hele verbetering voor de bewoners. De overlast van de werkzaamheden wordt door een strakke planning zoveel mogelijk beperkt. Bovendien is er een gezellige en compleet ingerichte huiskamer bij de flats neergezet, waar de betrokken bewoners tijdens de werkzaamheden kunnen gaan zitten als zij de overlast even willen ontvluchten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden