André van Doorenmalen (rechts) ontmoet zijn klanten en wijnliefhebbers graag op een proeverij, om hen te laten proeven van nieuwe en bijzonder wijnen. (Foto: Lysette Verwegen)
André van Doorenmalen (rechts) ontmoet zijn klanten en wijnliefhebbers graag op een proeverij, om hen te laten proeven van nieuwe en bijzonder wijnen. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Laat de zomer maar komen met zon en wijn

Wijnliefhebbers weten elkaar te vinden op de wijnproeverij die André van Doorenmalen minstens eenmaal per jaar organiseert. "De lente en de herfst zijn de beste momenten om nieuwe wijnen voor het zonnige warme of het koude seizoen met de feestdagen te proeven", vindt hij.

IJSSELSTEIN – Met een hapje erbij genieten moeder en dochter Berlinda en Melissa – echte wijnliefhebbers – van een zware Spaanse wijn 'Summum'. "Doet zijn naam eer aan, echt het summum; prikkelend, nieuw en precis zoals een goede wijn voor ons moet zijn." Ze genieten van de wijnproeverij: "Heerlijk zo'n paar uurtjes op zondag, lekker ongedwongen en met een hapje erbij. Helemaal goed." Van Doorenmalen, registervinoloog en eigenaar van slijterij Pinot, heeft alle wijnen al voorgeproefd. "Met een klein proefgroepje, om in de winkel de basis te hebben voor de succeswijnen en om nieuwe wijnen te introduceren." Steeds vaker importeert hij ook zelf wijnen. "het gaat niet alleen om de exclusiviteit, maar ook om het gevoel. Het is dan echt 'mijn' wijn en een extraatje voor de klant." De proeverij is ook een buitenkansje voor persoonlijke contacten: "Op een proeverij is het wat rustiger praten." Voor advies is iedereen welkom bij Pinot in winkelcentrum De Clinckhoeff.

Meer berichten