Richard van Bemmel haalde de finale niet.
Richard van Bemmel haalde de finale niet. (Foto: )

De Groot en Overbeek springen 't verst

Van de redactie

Van Bemmel mist finale

In Linschoten is zaterdag gesprongen om de VKP Beveiligingstechniek Trofee. Het mooie weer trok veel toeschouwers. Het inspireerde de springers bovendien tot verre sprongen. Vooral Jaco de Groot en Reinier Overbeek lieten hun klasse zien door allebei het Nederlands record te benaderen.

linschoten - Jaco de Groot (Woerden) sprong in zijn tweede poging al zover dat de winst hem bijna niet meer kon ontgaan. Niemand anders dan hijzelf heeft namelijk ooit verder gesprongen dan de 21,79 meter die hij liet noteren. Daarmee deed de biologische melkveehouder deze week zeer goede zaken voor het De Samenwerking Klassement, want op woensdag kwam hij al tot 21,39 meter. Met deze afstanden stevent hij af op een klassementsrecord.

Klasse apart

Op gepaste afstand van de Groot pakte Wouter van Midden (Vlist) de tweede plek met een uitstekende 20,12 meter. Derde werd Sander van Vliet (Oudewater) met 19,32 meter. Hiermee verbrak hij zijn vijf jaar oude persoonlijke record. Verrassend genoeg vielen Wilco van Amerongen (Benschop), Erwin Timmerarends (Montfoort) en Rian Baas (Utrecht) met sprongen in de 18 meter buiten het podium.

In de Junioren Categorie was Reinier Overbeek (Benschop) een klasse apart. Woensdag sprong hij al tweemaal over de 20 meter, maar net geen persoonlijk record. Zaterdag landde hij wel verder dan hij ooit deed, namelijk op 20,38 meter. Het Nederlands Junioren record van 20,70 meter lijkt binnen bereik. Lucas van Eijk (Haastrecht) en Bas van Leeuwen (Woerden) werden tweede en derde met respectievelijk 18,26 meter en 18,17 meter.

Dames

Bij de dames ontbrak klassementsleidster Dymphie Baas-van Rooijen (Oudewater). Wendy Helmes (IJsselstein) zag kansen om de leiding in het De Samenwerking-klassement over te nemen, maar kwam met haar 15,06 meter vijf centimeter tekort. Ze won wel de wedstrijd. Joriene Baas (Oudewater) werd tweede met 14,28 meter. Derde werd Demi Groothedde (Jaarsveld) met 13,69 meter.

Jonge toppers

In de Jongens Topklasse greep Harmen Timmerarends (Montfoort) woensdag nog de leiding met een p.r. van 17,23 meter, maar zaterdag ontbrak hij in de finale. De 17,03 meter van Guus Hoogland (Montfoort) was voor hem genoeg om het leidersshirt weer over te nemen. Het spannendst was Meisjes Topklasse. Eline Kastelein (Zegveld) kwam in de voorronde het verste met een persoonlijk record van 12,81 meter. Voor Rianne de Regt (Linschoten) was haar 12,68 meter net niet ver genoeg. Meike Zijderlaan (Benschop) kwam in haar laatste poging verder met een p.r. van 13,02 meter, maar ze raakte geblesseerd aan een arm. de andere meisjes en dames lieten uit medeleven de finale schieten.

Meer berichten