Nadat coördinator Ben van Maurik een cheque van 540 euro had ontvangen mochten de gulle gevers - leerlingen van de Baanbreker en Didi - een kijkje nemen in de dierenambulance. (Foto: Lysette Verwegen)
Nadat coördinator Ben van Maurik een cheque van 540 euro had ontvangen mochten de gulle gevers - leerlingen van de Baanbreker en Didi - een kijkje nemen in de dierenambulance. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Appeltje voor de dorst voor de Dierenambulance

Dierenambulancecoördinator Ben van Maurik was afgelopen week te gast op de Baanbreker. Daar werd hij verrast met een cheque van 540 euro, verdiend door de leerlingen.

IJSSELSTEIN – Onder leiding van jongerenwerker Didi gaan eerstejaars leerlingen van De Baanbreker, kinderen van de BSO en cliënten van Reinaerde elk najaar op pad om appels te plukken in de IJsselsteinse openbare boomgaarden. De appels worden verkocht, net als de appelsap en de appeltaarten die ervan worden gemaakt. Leerlingen van De Baanbreker zamelden zo 540 euro in voor de Dierenambulance. En daar was coördinator Ben van Maurik heel blij mee. "Onze tien chauffeurs zijn 24/7 op pad om zieke of gewonde dieren op te halen. Daar hebben we binnenkort weer een nieuwe auto voor nodig met nog meer mogelijkheden, onder andere om zware dieren makkelijker te kunnen tillen. Ik ben trots op jullie bijdrage." Voor alle leerlingen was er een presentje, voordat ze uitleg kregen en een kijkje mochten nemen in de dierenambulance. Daar gaf van Maurik een belangrijke tip: "We worden nu veel gebeld voor gevonden jonge vogeltjes. Onnodig: de ouders zijn in de buurt en de vogeltjes moeten leren vliegen. Bel ons alleen als de diertjes zichtbaar gewond zijn."

Meer berichten