Leren bridgen is leerzaam en vooral heel gezellig. Joke Bunnik geeft les in haar huiskamer en veel deelnemers blijven elkaar ontmoeten op bridgeclub BCIJ of in viertallen bij anderen thuis. (Foto: BCIJ)
Leren bridgen is leerzaam en vooral heel gezellig. Joke Bunnik geeft les in haar huiskamer en veel deelnemers blijven elkaar ontmoeten op bridgeclub BCIJ of in viertallen bij anderen thuis. (Foto: BCIJ) (Foto: )

Bridgen moeilijk? 'Iedereen kan het leren

Volgens Joke Bunnik kan iedereen leren bridgen; zelfs iemand die nog nooit een speelkaart in handen heeft gehad. "Gewoon doen bij bridgeclub BCIJ." En zij kan het weten. Ze geeft al negen jaar cursus aan beginnende bridgers.

IJSSELSTEIN – Na tweemaal twaalf lesavonden sluiten de deelnemers de cursus met een slotdrive af. "Je krijgt tijdens de cursus stap voor stap inzicht in het bridgespel, en elke lesavond uitleg. Maar het is vooral veel oefenen; tijdens de lesavond én thuis", vertelt cursist Dora. "Soms best ingewikkeld, maar ook een uitdaging. Het is vooral heel gezellig." Partner Kees geeft aan dat het bridgen hem nu echt te pakken heeft: "Het is hartstikke leuk!" "Onze groep is zo enthousiast dat we deze zomer met elkaar blijven bridgen", vertellen medecursisten Henny en Edwin. Aan het eind van de cursus speelden de cursisten ook vier avonden mee met de C-lijn van BCIJ. "De meesten worden lid door de gezelligheid en om het bridgen verder te oefenen", vertelt Joke Bunnik. "Wie geen bridgepartner heeft vindt er op de cursus wel een." De volgende cursus start op 10 september en wordt gegeven op dinsdagavonden. Voor informatie of inschrijven: Joke Bunnik, telefoon: (030) 6877066, e-mail: bridgecursus@bcij.nl of kijk op www.bcij.nl.

Meer berichten