Foto:

Nieuwe prullenbakken op 'snoeproute' voor scholieren

IJsselstein - Op de route tussen de Aldi, de Plus en het Cals College zijn drie nieuwe prullenbakken bijgeplaatst en zes prullenbakken vervangen. Alle prullenbakken zijn voorzien van een herkenbare opdruk.


Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN), gemeente IJsselstein, het Cals College, NederlandSchoon en de supermarkten Aldi en Plus slaan hiermee de handen ineen om de zogenaamde snoeproute nog beter vrij te maken van zwerfafval.

Het is een doorn in het oog van velen. Het zwerfafval dat leerlingen achterlaten op hun route tussen supermarkten en hun school. Ook IJsselstein kent zo'n zogenaamde snoeproute, waar de bermen vol met zwerfafval liggen. Projectleider Stefanie Cozijn van RMN vertelt hierover: "Deze route is een echt aandachtspunt. Omwonenden van het Cals College hebben veel last van de lege blikjes en snoepwikkels die de leerlingen achterlaten. Een schone omgeving, is fijner boodschappen doen, prettiger werken en aangenamer wonen. Het is dan ook belangrijk dat we voor een structurele aanpak zorgen".

Stefanie Cozijn: "Om dit probleem structureel aan te kunnen pakken hebben wij NederlandSchoon benaderd. Zij hebben landelijk ruime ervaring met de zogenaamde 'snoeproute-aanpak'. Deze aanpak bestaat uit posters, borden en stickers die leerlingen met een positieve boodschap stimuleren tot schoon gedrag. De supermarkten en het Cals college besteden ook aandacht aan deze actie door onder andere het plaatsen van grote afvalbakken van NederlandSchoon. Wij hopen dat deze aanpak succesvol bijdraagt aan de bewustwording en een daadwerkelijke vermindering van zwerfafval op de snoeproute".

Stoeptegels
De negen prullenbakken op de route tussen de supermarkten en het Cals College staan niet allemaal gelijk in het zicht. Om de zichtbaarheid van de prullenbakken te vergroten zijn er stoeptegels die verwijzen naar de dichtstbijzijnde prullenbak. Wethouder Peter Bekker heeft één van de stoeptegels hoogstpersoonlijk gelegd om zo de leerlingen te herinneren aan hun goede gedrag.

Meer berichten