Nieuwe vacatures Vrijwilligerscentrale IJsselstein

De Vrijwilligerscentrale IJsselstein heeft meer dan 150 vacatures bij meer dan 50 verschillende organisaties. Deze week 12-6-2019 schenkt de Vrijwilligerscentrale aandacht aan de volgende vacatures.

Stichting Roemeense Kinderhulp zoekt:

Gastouder

De Stichting is al ruim 25 jaar actief in Sovata, Sarateni en Chibed en heeft als doel de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Ieder jaar genieten ca. 40 kansarme kinderen in de leeftijd van 9-11 jaar van een onbezorgde vakantie. De kinderen uit Sovata worden per 2 in een gastgezin ondergebracht. Ze spreken enkele woorden Engels en communiceren verder m.b.v. gebaren. Het hebben van eigen kinderen in dezelfde leeftijdcategorie helpt, maar is niet noodzakelijk. Gun de kinderen 3 weken een onbezorgde vakantie. Doe een spelletje, ga fietsen, bezoek een speeltuin, misschien een bezoek aan McDonalds. Helemaal geweldig een dagje aan het strand! Gun hen een blik in een andere wereld dan thuis. Zij zijn u hun hele leven dankbaar.

Collectanten

Door de Stichting worden jaarlijks door hun hulpgoederentransport vele gezinnen ondersteund met voedselbonnen en/of hulpgoederen. Bovendien ondersteunen zij vele projecten in Roemenië waar de lokale gemeenschap nog dagelijks plezier aan beleeft. Zij ondersteunen niet alleen projecten voor kinderen, ook de arme eenzame ouderen is een belangrijke doelgroep voor de Stichting. In de laatste 2 weken van augustus zoeken zij vrijwilligers die een of een paar avondjes willen collecteren voor de Stichting. De opbrengst komt geheel ten goede aan de vele projecten en de kosten voor de vakantie van 42 kinderen uit Sovata en omstreken.

Theater Pantalone zoekt:

Vrijwilliger voor kledingontwerp en naaien

Samen met anderen het kledingatelier van Theaterstichting Kwibus beheren. Ontwerpen van kleding voor de verschillende producties. Patroon tekenen en kleding maken.
Verzorgen en opruimen van de kleding van de acteurs. Uitvoeren van kleine kledingreparaties.
Verzorgen van de uitleen van kleding aan andere verenigingen. Aanwezig zijn op maandagavond tussen 19.30 en 22.00 uur of dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.30. U werkt in een team.

Vrijwilliger voor beheer kleding Theaterstichting Kwibus

Samen met anderen het kledingatelier van Theaterstichting Kwibus beheren. Verzorgen en opruimen van de kleding van de acteurs. Uitvoeren van kleine kleding reparaties.
Verzorgen van uitleen van kleding aan andere verenigingen. Aanwezig zijn tussen 10.00 en 12.30. U werkt met meerderen samen.

Vrijwilligerscentrale is bereikbaar:

Via de website www.vwij.nl

Per mail: info@vwij.nl

Bezoekadres en openingstijden:

Overtoom 7, 3401 BK IJsselstein

www.facebook.com/VrijwilligerscentraleIJsselstein

Meer berichten