Snel aan de slag met de Urgentieagenda voor de stad

IJSSELSTEIN – Vorige week heeft Castro Communicatie het eerste exemplaar van de Urgentieagenda voor IJsselstein, 'Samenwerken in IJsselstein', in aanwezigheid van de raadsleden uitgereikt aan burgemeester Van Domburg. Het rapport met 40 actiepunten is het resultaat van drie bewonersavonden en interviews met 36 bewoners en ondernemers.

Het is geen wollig verhaal, maar een kort en helder advies, opgedeeld in vier thema's, om direct mee aan de slag te gaan. Te beginnen met zichtbaarheid van politici en ambtenaren, omdat de onzichtbaarheid van deze mensen een doorn in het oog is van bewoners en ondernemers. Dit geldt ook voor de betrokkenheid: 'Bewoners en ondernemers worden te weinig betrokken bij gemeentelijk beleid'. En: 'De gemeente moet een actievere rol gaan spelen.' Er is een wens om snel woningen te gaan bouwen, te investeren in een levendige binnenstad en IJsselstein stevig op de kaart te zetten.
Volgens de onderzoekers zijn 25 punten snel te realiseren en niet alle actiepunten kosten (veel) geld. Wethouder Bernd Roks ziet het rapport als een ideale opmaat naar een raadsbreed programma om samen de schouders onder te zetten. "Het rapport is verrassend concreet en uitvoerbaar." Ook de voortgang kan voor de bewoners duidelijk worden bijgehouden. Laten we aan de gang gaan." De Urgentieagenda staat op: www.ijsselstein.nl.

Meer berichten