Het diamanten echtpaar Sjaak en Door Plomp-Frankhuizen in feestelijke stemming, met burgemeester Van Domburg en enkele van hun kinderen en kleinkinderen. (Foto: Rinus Verweij)
Het diamanten echtpaar Sjaak en Door Plomp-Frankhuizen in feestelijke stemming, met burgemeester Van Domburg en enkele van hun kinderen en kleinkinderen. (Foto: Rinus Verweij) (Foto: Picasa)

Van kermisontmoeting naar diamanten huwelijksfeest

"Ze konden niet geloven dat we al zo lang getrouwd waren." Sjaak Plomp (83) en zijn vrouw Door Plomp-Frankhuizen (80) laten een tien jaar oud krantenknipsel uit Zenderstreeknieuws zien over hun gouden huwelijk, dat sinds 11 juni diamant is.

IJSSELSTEIN - Zestig jaar samen, hoe lukt je dat? Het vitale echtpaar kijkt elkaar glunderend aan. Sjaak antwoordt met een knipoog: "Na zoveel jaren ben je zó aan elkaar gewend, je weet gewoon niet beter." Hij draait het bierflesje om dat voor hem op tafel staat. "En soms moet je dit doen; je omdraaien en vergeten."
De ironie ontgaat zijn vrouw niet. "Ik kon hem ook wel eens achter het behang plakken hoor. En hij mij." Weer een knipoog van Sjaak: "Gelukkig was ik geen behanger, maar smid." Zijn ogen glinsteren als hij bevlogen over zijn vak praat. "Ik heb onder meer bij Matthijssen in Utrecht gewerkt. Allemaal handwerk; muurankers, maar ook hele hekwerken." Door heeft voor haar huwelijk bij Inventum gewerkt aan de productie van elektrische dekens. Ze ontmoetten elkaar op een kermis en trouwden na een paar jaar verkering in 1959. Ze kregen vier kinderen en tien kleinkinderen. Helaas overleed hun oudste dochter vier jaar geleden. Toch genieten ze nog volop van het leven én van elkaar.

Meer berichten