Leerlingen leggen hun keuzes uit.
Leerlingen leggen hun keuzes uit. (Foto: Liane Peppelman)

Leerlingen Cals maken poster over pesten

IJsselstein - Leerlingen van het Cals College IJsselstein kregen de opdracht om een poster te ontwerpen voor 'Pestival'. Een avond met meerdere korte voorstellingen die de verschillende kanten van het pesten laat zien. Jonge acteurs bij Kwibus spelen deze voorstelling in de winter van 2020.

Het is een voorstelling voor en door jongeren. Bij besprekingen over de productie ontstond het idee om de poster door jongeren te laten ontwerpen. Docente Liane Peppelman vond het een mooie uitdaging en ging met haar leerlingen aan de slag. Het was voor de leerlingen motiverend om iets te maken wat misschien ook nog écht gebruikt gaat worden! Afgelopen week lieten de leerlingen hun ideeën zien aan ontwerper Gerard Kruithof van Dokwerkers | Crossmedia en Piet de Bruin van Theater Stichting Kwibus.

De leerlingen hebben via associaties rondom het thema pesten in groepjes gewerkt aan beeld en lettergebruik. Elk groepje kon vertellen hoe ze tot hun opzet waren gekomen. ”Leuke ideeën waar ik zelf niet 1,2,3 aan gedacht zou hebben”, zegt Gerard Kruithof, met de mappen onder zijn arm.

Voor de productie van de uiteindelijke poster moet er nog wel één en ander gebeuren maar er komen zeker elementen in terug van de aangeleverde werken.

Meer berichten