Duizenden deelnemers, jong en ouder, liepen donderdag – behangen met slingers, snoepkettingen en bloemen – naar de finish op het Podiumterrein. (Foto: Rinus Verweij)
Duizenden deelnemers, jong en ouder, liepen donderdag – behangen met slingers, snoepkettingen en bloemen – naar de finish op het Podiumterrein. (Foto: Rinus Verweij) (Foto: Picasa)

Geslaagde avondvierdaagse gelopen in drie dagen

Massaal namen jong en oud deel aan de jaarlijkse avondvierdaagse, om vijf of tien kilomter per avond af te leggen. Behalve woensdag, toen noodweer roet in het eten gooide.

IJSSELSTEIN - "We hadden een hotline met het KNMI. Die hadden het over een 'snelkookpan' met plotseling losbarstende onweersbuien. Woensdag rond half vijf móesten we beslissen, voordat er te veel mensen van huis zouden gaan", vertelt Petra van der Ham, een van de vrijwillige organisatoren. Afgelasten bleek al snel een verstandig besluit te zijn, want het noodweer barstte rond de startijd los. "Met kinderen kunnen we geen risico nemen. We hebben toch de verantwoordelijkheid voor zo'n tweeduizend geregistreerde deelnemers en zo'n duizend extra 'meelopers'. Een hele organisatie. "We kunnen altijd hulp gebruiken", aldus Petra. Ze kijkt terug op een geslaagd wandelevenement. Tijdens de slotavond is er geen wolkje aan de lucht en rond half acht verandert de Benschopperstraat in een zee van vrolijke mensen, op weg naar de finish. Drie dames, getooid met regenboogslingers, genieten van een kroketje. "Dat hebben we verdiend," vinden ze. "We lopen veel avondvierdaagsen in de omgeving, maar IJsselstein is het leukst en goed georganiseerd."

Meer berichten