Het diamanten echtpaar Hein en Liesbeth Creutzburg-Van der Rijst geflankeerd door loco-burgemeester Kees Geldof, dochter Lisette en zoon Dick. (Foto: Rinus Verweij)
Het diamanten echtpaar Hein en Liesbeth Creutzburg-Van der Rijst geflankeerd door loco-burgemeester Kees Geldof, dochter Lisette en zoon Dick. (Foto: Rinus Verweij) (Foto: Picasa)

'Baas boven baas' in een diamanten huwelijk

De bruidegom is geboren in voormalig Nederlands Indië, maar de liefde vond hij in Nederland. Het echtpaar Creutzburg vierde op 19 juni hun diamanten huwelijk. Met bezoek van loco-burgemeester Geldof.

IJSSELSTEIN – Zijn gezondheid hapert, maar zijn ogen fonkelen en zijn stem is krachtig. Hein Creutzburg (91) heeft dan ook veel meegemaakt in zijn lange leven. Geboren in Gadang, drie jaren in een Jappenkamp en gevangen gezet door opstandelingen die af wilden rekenen met de koloniale overheersers. Na de onafhankelijkheid van Indonesië werd hij opgeleid tot waterbouwkundige, waarna hij in 1954 naar Nederland ging om een nieuw bestaan op te bouwen en ging werken bij Rijkswaterstaat. Via de kerk in zijn woonplaats Jutphaas ontmoette hij Liesbeth van der Rijst, die in Utrecht bij de Nederlandse Spoorwegen werkte. Ze trouwden op 19 juni 1959 en kregen een zoon en een dochter. Ruim dertig jaar geleden verhuisden ze naar IJsselstein. Inmiddels is de familie uitgebreid met vijf kleinkinderen, en onlangs met een achterkleinzoon. Liesbeth (82) staat niet graag in de belangstelling, maar houdt van en gezellig praatje. "Mijn man denkt dat hij de baas is. Ach, ik laat het maar zo", zegt ze met een ondeugende lach.

Meer berichten