Loco-burgemeester Bekker bracht het gouden bruidspaar Arthur en Tineke Huygens een gezellig en vooral heel onverwacht felicitatiebezoek. Net voordat ze uit lunchen zouden gaan. (Foto: Lysette Verwegen)
Loco-burgemeester Bekker bracht het gouden bruidspaar Arthur en Tineke Huygens een gezellig en vooral heel onverwacht felicitatiebezoek. Net voordat ze uit lunchen zouden gaan. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Gezellige 'overval' voor gouden bruidspaar Huygens

Het bezoek van loco-burgemeester Bekker was goed geheim gehouden. Zoonlief had alles op het laatste moment vanuit het buitenland geregeld. Het gouden bruidspaar Arthur en Tineke Huygens stelde hun plannen voor een dagje weg graag even uit, voor het gezellige felicitatiebezoek en de bloemen.

IJSSELSTEIN – "We moesten om 10 uur thuis zijn, omdat er iets zou worden bezorgd", lacht het voormalige VVD-raadslid. "En we hadden al een felicitatiebrief van de burgemeester gehad. We hebben zo onze redenen om het niet groots te vieren en de burgemeester heeft wel wat anders te doen dachten we." Het paar ontmoette elkaar in Amsterdam, naast studie en werk. "Ik speel fagot en moest invallen in Amsterdam. En daar stond Tineke te zingen." De rest is geschiedenis: het paar trouwde op 20 juni 1969 en kreeg twee zonen. Door zijn werk kwam Huygens met zijn gezin in IJsselstein terecht, waar hij ook politiek actief werd en nog steeds een zelfstandig octrooibureau heeft. Echtgenote Tineke heeft jarenlang in het bestuur van het Jazzfestival gezeten en was medeoprichter van de Sweet Adelines waar ze 33 jaar zong. Het geheim van hun gouden huwelijk: "Een slecht geheugen", grapt Huygens liefdevol.

Lysette Verwegen
Meer berichten