Ruim 100 (oud-)leden van REactive staan in de startblokken voor de jubileumrun van REactive, aangevoerd door oprichters Ronald Valkenburg en Elma Sandee. (Foto: Hans Ketelaar)
Ruim 100 (oud-)leden van REactive staan in de startblokken voor de jubileumrun van REactive, aangevoerd door oprichters Ronald Valkenburg en Elma Sandee. (Foto: Hans Ketelaar) (Foto: J. (Hans) Ketelaar)

Jubilerend REactive blijft vernieuwen en hardlopen

De sliert oranje geklede hardlopers die zondag 30 juni door IJsselstein en omgeving renden hadden niets te doen met een activiteit van het koningshuis, maar alles met de jubileumrun van REactive. Het Leefstijl- en hardloopcentrum vierde met de run het 15-jarig bestaan.

IJSSELSTEIN – In het oranje jubileumshirt een afstand rennen van 5 of 10 kilometer, door de stad, het IJsselsteinse bos, langs Marnemoende en de Hoge Akker, een finish in het Kasteelpark en een afsluiting met koek en zopie in de Kloostertuin: een sportief feestje voor de 115 (oud-)leden. "Iedereen was nog getraind genoeg om mee te doen", vertellen Elma en Ronald. Het tweetal startte in 2004 aanvankelijk een leefstijlcentrum om te coachen op fysiek, mentaal en voedingsgebied, maar sportfysiotherapeut Ronald en voedingsdeskundige Elma besloten ook het steeds populairdere hardlopen in IJsselstein te introduceren; de sport die Ronald al 20 jaar beoefende. De eerste hardloopcursus was richting IJsselsteinloop. Er ontstonden in verschillende hardloopgroepen en evenementen als 'IJsselstein ontmoet', de estafetteloop en de Monumentenloop, de 5-Meiloop en meer. Plannen voor de toekomst: "Blijven vernieuwen en blijven hardlopen."

Lysette Verwegen
Meer berichten