Een feestje tijdens het eindfeest van 't Kasteel: Eric en Robert van TrafficSkills reikten met Loco-burgemeester Bekker de derde prijs uit van BlindSpot 2019 aan Evi, Naomi en Maria. (Foto: Lysette Verwegen)
Een feestje tijdens het eindfeest van 't Kasteel: Eric en Robert van TrafficSkills reikten met Loco-burgemeester Bekker de derde prijs uit van BlindSpot 2019 aan Evi, Naomi en Maria. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Basisschool 't Kasteel wint derde prijs in rapcontest

Hoe maak je kinderen bewust van het gevaar van de dode hoek van vrachtwagens en bussen? Door een rap en een wedstrijd. De derde editie van BlindSpot leverde OBS 't Kasteel de derde prijs in de provincie Utrecht op.

IJSSELSTEIN – Gastdocenten Eric en Robert van TrafficSkills bezochten 400 scholen in de provincie om kinderen de gevaren bij te brengen van de dode hoek van vrachtwagens en grote voertuigen.Het tweetal komt uit de rapwereld. Met schaalmodellen en technische snufjes laten ze de leerlingen zien en ervaren hoe ze het beste zichtbaar zijn voor chauffeurs van vrachtwagens, bussen en andere voertuigen. "Door de rap blijft de boodschap hangen en onthouden ze goed wat ze moeten doen wanneer ze op de fiets een vrachtwagen tegenkomen." De leerlingen hebben hun rap gefilmd en ingestuurd voor de rapwedstrijd die aan de les verbonden is. 'Blijf uit de buurt, rechts achter de vrachtwagen of bus staan', luidt het advies. Om die boodschap extra goed in te prenten mogen de leerlingen na afloop – rond een bestaand refrein – zelf een rapcouplet schrijven. Van de 25 inzendingen in de provincie eindigden Evi, Naomi en Maria op de derde plaats. Loco-burgemeester Bekker verraste hen dinsdag met de beker.

Lysette Verwegen
Meer berichten