De laatste knijperbeurt zit erop voor de jongeren (midden). Voor de rest van de knijperploeg begint de zomervakantie; ze gaan zaterdag 31 augustus weer op pad.(Foto: Lysette Verwegen)
De laatste knijperbeurt zit erop voor de jongeren (midden). Voor de rest van de knijperploeg begint de zomervakantie; ze gaan zaterdag 31 augustus weer op pad.(Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Welke jongeren volgen ons op in de knijperploeg?

Vrijwilligers van de knijperploeg IJsselveld-Oost ruimen al meer dan twintig jaar zwerfvuil op. En het zijn niet alleen volwassenen die twee uurtjes in de maand knijperen.

IJSSELSTEIN – Alysha (15), Faylinn (13) en Jayden (11) knijperen al vier jaar mee. De meiden gaan stoppen. "Ik ga in een supermarkt werken, ook op zaterdag. En met school erbij wordt het wat veel", vertelt Alysha. Faylinn stopt gelijk met haar zusje. Ze heeft een boodschap: "Je ziet veel zwerfvuil liggen ook naast de prullenbakken en afvalcontainers. Mensen mogen best wat meer moeite doen om hun wijk schoon te houden." Het zijn niet alleen jongeren die vuil achterlaten: "Kijk maar eens bij McDonalds hoeveel volwassenen daar vuil op straat gooien." Het advies voor hun leeftijdsgenoten: "Doe eens écht iets voor het milieu: eenmaal per maand twee uurtjes knijperen helpt al." Oma Sonja is trots op haar kleindochters en kleinzoon – die knijpert als zijn voetbalschema het toelaat. "De kinderen wilden een paar jaar geleden spontaan mee. Gewoon gezellig, met z'n allen. Voor limonade, koffie en iets lekkers zorgt de knijperploeg." Haar advies: "Gooi vuil in de vuilnisbalk en werk samen aan een schone wijk." Voor informatie: e-mail: wvdwiel2020@gmail.com, of bel: 06-42147030.

Lysette Verwegen
Meer berichten