Agnes Jonker en Clarie van den Langenberg van Eetbaar IJsselstein werken in de tuin bij de Hooghe Camp. (Foto: Karin Doornbos)
Agnes Jonker en Clarie van den Langenberg van Eetbaar IJsselstein werken in de tuin bij de Hooghe Camp. (Foto: Karin Doornbos) (Foto: Karin Doornbos)

Picknick gezellig mee tijdens Zomerfestijn+

Het is na vier jaar bijna een traditie: het Zomerfestijn+. Op maandag 29 juli gingen de activiteiten voor 'de thuisblijvers' van start met een gevarieerd programma voor de actieve vijftigplusser. Samen met anderen ontspannen in de eigen omgeving is de achterliggende gedachte. De activiteiten worden gecoördineerd door Pulse en ondersteund door een grote groep vrijwilligers. Eén van de activiteiten dit jaar is een picknick in de tuin bij de Hooghe Camp.

IJsselstein - Eetbaar IJsselstein heeft hier vier jaar geleden een prachtige groente- en beleeftuin aangelegd. Oprichter Clarie van den Langenberg en een wisselende groep vrijwilligers zijn wekelijks actief om de tuin bij te houden. "Er gaat veel tijd inzitten, maar je hebt veel plezier en eer van je werk", zegt Clarie. Ze is vandaag samen met vrijwilliger Agnes druk met snoeien en het weghalen van uitgebloeide bloemen. De tuin is in korte tijd uitgegroeid tot een sfeervolle en kleurrijke plek. Veel bewoners van de serviceappartementen hebben de weg naar de tuin al gevonden. "Maar iedereen is welkom", benadrukt Clarie. Dat geldt ook voor het onderhoud. De tuingroep kan extra handen goed gebruiken. Er worden regelmatig activiteiten voor IJsselsteiners georganiseerd op deze plek. Op dinsdag 13 augustus vindt hier de picknick van het Zomerfestijn+ plaats.

Voorafgaand aan de picknick geeft Clarie een korte rondleiding door de tuin. Ze vertelt over de verschillende planten en laat zien welke planten eetbaar zijn. De picknick wordt verzorgd door AxionContinu. Bij slecht weer is er een alternatief (binnen)programma. En er wordt een kleine bijdrage van 9 euro gevraagd. Dit is inclusief picknick, consumpties en een bosje kruidenbloemen. Aanmelden kan tot uiterlijk 3 augustus. Een overzicht van alle activiteiten van het Zomerfestijn+ is te vinden op de website van de organisatie: www.zomerfestijn-ijsselstein.nl of in het boekje dat verkrijgbaar is via de bibliotheek en de Oase. Meer info over Eetbaar IJsselstein: www.eetbaarijsselstein.nl

Op maandag 29 juli ging in IJsselstein voor het vierde opeenvolgende jaar het Zomerfestijn+ van start. Het programma voor thuisblijvers biedt gevarieerde activiteiten voor IJsselsteiners van 50 jaar en ouder. Op dinsdag 13 augustus vindt de picknick van het Zomerfestijn+ plaats. Aanmelden kan tot uiterlijk 3 augustus. Dit kan via de website of via het formulier in het boekje. Het boekje is verkrijgbaar via de bibliotheek en de Oase. Het aantal plaatsen is beperkt. Meer info: www.zomerfestijn-ijsselstein.nl

Meer berichten