Foto:
De duurzaamste column

Verbindende politiek

Normaal ben ik niet actief met politiek bezig en dat wil ik graag zo houden. Maar kortgeleden kreeg ik wel geweldig nieuws van een oud-politicus.

Elk jaar wordt een kadernota geschreven, waarbij elke partij zijn eigen speerpunten mag indienen. Dit jaar waren er vier verschillende partijen die een of meer punten inbrachten op gebied van groen en duurzaamheid. Een raadslid gaf aan dat elke nota apart het niet zou halen. Krachten bundelen en deze punten als één nota indienen zou slim zijn, dan heb je al minimaal vier partijen die erachter staan.

Een groot cadeau voor alle 'groendoeners'

Zo gezegd, zo gedaan. Onderwerpen die hierin werden genoemd zijn bijvoorbeeld het erkennen van de waarde van de wereldwijd unieke fruitcollectie in IJsselstein; meer kleuren in het groen, dus grotere biodiversiteit; aandacht voor monumentale bomen zoals de Paardenlaan en beter groenonderhoud, dus ecologisch groenbeheer. Het resultaat: de punten zijn positief door de raad gekomen. En dat is geweldig nieuws op meerdere fronten. Voor KNIJ is dit waardevol, omdat de groenprojecten waar we ons sterk voor maken nu ook door politiek en gemeente belangrijk gevonden worden om echt aan te pakken. En een groot cadeau voor alle 'groendoeners' die zich al jaren inzetten voor een mooi en groen IJsselstein. En voor mij heel bijzonder: de verbindende kracht. Want hoe mooi is het dat politieke partijen hun krachten hebben gebundeld om goed voor IJsselstein te zorgen. Dit is waar mensen behoefte aan hebben. Na veel berichten over verdeeldheid in de politiek is er nu eens verbinding en opbouw voor de stad. Dat is een beweging naar mijn hart. Met dank aan alle politici die de parels van IJsselstein zien en zich hier verbindend sterk voor maken.

Ivon Vrolijk
KlimaatneutraalIJsselstein.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden