In de binnenstad bourgondisch genieten van een lekker stukje duurzaam vlees, bereid op de barbecue onder leiding van grillmaster Koert Krouwel. (Foto: Lysette Verwegen)
In de binnenstad bourgondisch genieten van een lekker stukje duurzaam vlees, bereid op de barbecue onder leiding van grillmaster Koert Krouwel. (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Ontmoet elkaar in IJsselstein: bij de barbecue

Een succesvolle superbarbeque op een zondagmiddag, georganiseerd door de ondernemers in de binnenstad. Deelnemers en publiek genoten van de workshops van grillmaster Koert Krouwel, die ook met een dosis humor een flink aantal tips gaf.

IJSSELSTEIN – Terwijl de heerlijke geuren van de barbecue sommige omstanders doen watertanden, geeft grillmaster Koert een lesje barbecuen. Daarbij blijken briketten en aanmaakblokje uit den boze te zijn. "Gebruik vers hout of grote blokken houtskool. Geen goedkope zooi, want je wilt jezelf niet vergiftigen." De reden waarom hij graag barbecuet: "Dan kan ik bier drinken", grapt hij. Want barbecuen blijkt vooral een zaak van geduld te zijn. "Vlees heeft de tijd nodig om te garen. Veel Nederlanders grillen: lekker snel en met een voedselvergiftiging als risico." Iemand reageert spontaan: "Daarom eet ik vooral brood en salades." Gezelligheid troef bij de barbecue, een professionele Green Egg, waar Krouwel ook voorstander is van een goed, duurzaam stuk vlees. "We moeten beter omgaan met de schaarse voedselbronnen en de manier waarop we de wereld voeden. Eerlijke en duurzame producten zijn het beste, ook al moeten we daar meer voor gaan betalen."

Meer berichten