The Save Movement protesteert niet tegen de barbecue: "We willen mensen informeren en bewust maken van de gevolgen van vleesconsumptie." (Foto: Lysette Verwegen)
The Save Movement protesteert niet tegen de barbecue: "We willen mensen informeren en bewust maken van de gevolgen van vleesconsumptie." (Foto: Lysette Verwegen) (Foto: )

Ontmoet elkaar ook in IJsselstein rondom protest

Voor de Save Movement was de barbecue in de binnenstad een aanleiding om hun geluid tegen dierenleed en vleesconsumptie te laten horen. De groep trok minder publiek dan liefhebbers voor de barbecue, maar de boodschap was duidelijk.

IJSSELSTEIN – Geblinddoekt laat de groep filmpjes zien over dierenleed en borden met 'What do you see'. "Niets, want veel mensen zijn blind voor het dierenleed in de vleesindustrie", aldus de actievoerders. IJsselsteinse Margriet ging vier jaar geleden 'om': "Toen ik in de stallen de zeugen zag met tientallen biggen in een kleine ruimte. Niet normaal!" Sindsdien zet ze zich in om meer bewustzijn te kweken. Haar collega valt bij: "We staan hier niet als protest. We willen mensen bewust maken van wat er in de vleesindustrie gebeurt en welke gevolgen de vleesconsumptie heeft." Ook de overheid is een boosdoener: "De vleesindustrie wordt door de overheid gesubsidieerd. Dat is geen voedselvoorziening, meer maar handel. Nederland telt net zoveel varkens als mensen, maar je ziet ze niet. Stel je eens voor dat je in het hele land geen mensen ziet… Het aantal boeren neemt af, maar het aantal varkens blijft gelijk; met als gevolg overvolle megastallen en dierenleed."

Meer berichten