Een ansichtkaart van een bijzondere camping in IJsselstein: 't Kleine Vertier, waar de bewoners van Mariënstein genoten van het campingleven naast eigen huis en in eigen tuin. (Foto: Mariënstein)
Een ansichtkaart van een bijzondere camping in IJsselstein: 't Kleine Vertier, waar de bewoners van Mariënstein genoten van het campingleven naast eigen huis en in eigen tuin. (Foto: Mariënstein) (Foto: )

Senioren hebben plezier op camping 't Kleine Vertier

Uit in eigen land en zelfs dicht bij huis, maar toch met het échte vakantiegevoel. Dat beleefden de bewoners van Mariënstein in de tuin op hun eigen camping 't Kleine Vertier.

IJSSELSTEIN – Campingspullen en tentjes van de vrijwilligers en Frans de Witte, een cadeautje dankzij het Kruidvat en een programma vol activiteiten. De bewoners kwamen niets tekort in de warme zomerweken, waarin zij op hun camping verbleven. Er werd gezorgd voor koffie met lekkers, een campinglunch en een barbecue. In kleine groepjes genoten de bewoners van het campingleven. "Zelfs bewoners die bijna nooit naar buiten gaan, wilden zo lang mogelijk blijven zitten", vertelt welzijnsmedewerker Kim van der Meer. "Onze collega's van 't Huis aan de Vecht hebben hun zelfgemaakte caravans, douchecabine, wc-gebouwtje en afwastafel voor deze gelegenheid uitgeleend. De bewoners vonden het prachtig."
Campinggasten konden deelnemen aan ochtendgym, een ontbijt voor de vroege vogels, jeu de boules en meer. "Maar een beetje luieren, lezen en kijken naar het vertier kon ook." En 's avonds: "Met een voldaan vakantiegevoel in eigen bed om de volgende dag weer naar de camping te gaan", lacht Kim. "Iedereen vindt het voor herhaling vatbaar."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden